tisdag 24 maj 2011

Så var det dags igen!


5 röda sekunder så var Svante spårlöst försvunnen från tomten. Micke böjde sej bara ner och skulle plocka upp lite björkgrenar som blåst ner eftersom det stormat nåt vansinnigt idag. Blir helt matt på den här himla hunden, varför kan han inte vara duktig och lydig och stanna på gården. Är hanhundar mer rymningsbenägna än tikar?

Vi vill ju kunna ha Svante lös utan att behöva leka med honom eller passa på honom precis hela tiden. Varför kan han inte vara en sån där perfekt och duktig gårdshund som andra nobsar? Känns ju inget kul att behöva ha honom instängd i hundgården på kvällen när vi måste måla när han har varit där hela dagen. Känns heller inget kul att ha honom instängd i stugan. Usch ibland är det besvärligt med husdjur, särskilt när man har saker hängande över sig som behöver göras.

3 kommentarer:

  1. Teddy är också sån -.-'
    Antingen så är det löptik eller att han sticker ut och jagar på egen hand. I vintras så fick vi ju sätta han i löplina då han smet sig ut ifrån tomten som är då inhägnad.
    Håller med hade ju vart toppen om de kunde stanna kvar på gården så fort man vänder ryggen.
    Ni får försöka ta reda på vad för äventyr han e ute på själv :)

    SvaraRadera
  2. Det krävs enormt med jobb! Vi bodde iprincip utomhus med Ricky hans första halvår för att lära honom att stanna på gården. Lärde in tomtgränserna och dessa fick absolut inte passeras innan han fått ett varsågod. Vara som en hök de 2 första åren så han absolut inte lärde sig att det var värt att rymma. Som de ser ut nu kommer vi inte ha orken och tiden att lära Tiro detta så han lär nog också bli en rymmarhund. :(

    SvaraRadera
  3. Å vi bor ju inte i stugan året runt, i lägenheten behöver man ju inte tänka på att man har en rymmarkung. När vi kommer till stugan är det ju så mysigt att ha Svante lös när man är ute och pysslar på gården men så fort vi blir tråkiga tar Svante saken i egna tassar. Han kommer ju alltid tillbaka men jag är rädd att han ska bli påkörd om han springer på vägen.

    SvaraRadera