onsdag 30 maj 2012

Ynkliga och hungriga!

Sover
 Blev orolig för fågelungarna nu när det blivit så himlans kallt igen. Kollade att kusten var klar, smög fram och kikade. Ungarna sov så lugnt i boet.
Är det mat på gång
 Men så fort de hörde klicket från min kamera for de upp och trodde att det var matdags.
Nähä då sover vi lite till
 Än så länge har inte Coffy märkt ungarna - undrar hur det kommer att gå när han gör det. Hittade i min ena fågelbok att botiden för ungarna är 14-16 dagar och vi tror att äggen kläcktes 25/26 maj.
Kommer maten nu då
Mamma Björktrast flyger ju in i hagen för att locka bort Coffy från vedförrådet eftersom han kommit på att det är jätte roligt att gå och hämta sig en vedpinne. I kväll har han envisats med att jaga efter henne in i hästhagen och där har han roat sig med att stå nedanför trädet hon sitter i och skälla ståndskall. Vill inte vara inne med oss andra i stugan, så fort vi lockar in honom med hjälp av godis, skäller han och vill ut. Coffy är en utehund i stora mått!

2 kommentarer:

  1. Kul med fågelungar, hoppas Coffy inte hittar dem innan de lärt sig flyga. Tarro hittade ett bo med Björktrastungar när han var unghund och vi var ute på skogstur, båda föräldrarna försökte locka iväg honom och han lyckades fånga pappan :-/

    SvaraRadera
  2. Aj då, hoppas inte Coffy tar mamman innan ungarna är flygfärdiga. Han är som fan efter henne.

    SvaraRadera