onsdag 29 augusti 2012

Ett blåbär i skogen!

Blåbärsmums
 Känner mej verkligen som ett blåbär i skogen. Men har varit ute 4 1/2 med Svante helt själv. Micke och Coffy fortsatte vidare upp mot stormyren. Svante hittade fågel nästan direkt och tokskällde.

Fint
 Men det blev som vanligt, ingen fågel kvar när man kommer fram och Svante tokspringer i löporna och skäller, gläfser och kvider. Vid ett par tillfällen hörde jag hur fåglarna han hittade flög sin väg men några gånger vet jag inte vad han skällde på men med tanke på hur skallet lät förmodar jag att det var fågel.

Svante springer på
 Han var riktigt pigg och på bra humör, sökte ut fint, fast ibland var han lite väl långt bort enligt mina mått. Som när han försvann iväg nästan 400 meter från mig. Blev totalt 1,8 mil och en medelhastighet på 6,88 km/h.

Mossa
Hade inga problem att hitta upp på berget men när jag skulle tillbaka gick det lite sämre. Valde Waypoint på Astron men fattade inte riktigt hur jag skulle gå för markeringen snurrade hit och dit men till sist hittade jag tillbaka till mötesplatsen även om det tog lite längre tid och vart lite krångligare.

Trött och svettig
 Var ca + 14 grader så jag blev rejält svettig, trött i benen och fick ont i knät som vanligt. Hade dumt nog glömt att preppa med Ipren.

Full fart
 Svantes fart var det då i alla fall inget fel på. Tråkigt bara att han blir så het, verkar nästan som att han skrämmer bort fåglarna han hittar istället för att skälla fast dom i träden. För hittar gör han och fina sökturer tar han men sen går det åt skogen.

Hämta andan
 Fick ta ett litet stopp för att dricka vatten.

Påfyllning
Svante fick även lite extra med gotta.
Förmiddagen ägnades åt lite fönsterputsning och städning eftersom det var gråväder. Micke passade på att montera elementet i hundkojan.

4 kommentarer:

  1. Härligt att vara ute och jaga. Hoppas Svante får till nåt bra ståndskall som du hinner fram till.
    Jag hade bössa och jagade några svängar för flera år sen men sålde bössan när jag hade så j*vulska problem med ryggen och inte kunde bära bössa och hade svårt att gå i skogen särskilt mycket.
    Hur går det för Micke & Coffy?

    SvaraRadera
  2. Visst är det döhäftigt när man känner att man vågar sig ut själv och det blir som spännande på ett helt annat sätt ;-) Håller alla tummar jag bara kan för att du ska få skjuta en pippi för Svante!!!!!!!

    SvaraRadera
  3. Hoppas att ni får till det du och svante. Det är inte så lätt men vänta bara är ni nog mycket ute så har ni nog en fågel i ryggan till slut. Jag och saga har bara varit ut en gång än, hon for också och svamlade med massa tom skall lite över allt. Nåja det är bara roligt att vara i skogen och ta det lugnt ibland :)

    SvaraRadera
  4. Min högsta önskan är verkligen att få skjuta en "pippi" får Svante men jag är tveksam till om det kommer att hända. Vet inte heller hur länge jag kommer klara av att gå i skogen med knät som gör så jävulusiskt ont så fort jag börjar knalla runt. Men en häftig upplevelse att vara ute ensam i skogen men med vetskapen att även Micke är ute men flera kilometer bort.

    SvaraRadera