torsdag 27 september 2012

Tröstlöst!

Fin skog
 Efter nattens ösregn packade vi in oss i bilen och for iväg för att jaga en sväng men nu börjar det kännas helt jäkla tröstlöst. Finns ju inte ett fågelskrälle någonstans. Så himla typiskt när man har en valp som ska jagas in.
Mera fin skog
 Att skaffa ännu en nobs när fågeltillgången är så katastrofalt dålig är inte att tänka på. Frågan är om man kan fortsätta med trädskällarjakt överhuvudtaget i framtiden.
Stubbe
 Fint var det i skogen, fick känna både myrlukt och lukten av tjärstubbe. Blev nästan 3 1/2 timme. Coffy sprang 2,6 mil idag och hade högt tempo hela tiden.
Fågelmat
 Mat till fåglarna är det i alla fall gott om.
Flipper
 Coffy kanske borde hetat Flipper istället, i skogen far han runt som en kula till ett flipperspel. Nästintill omöjligt att fota honom. Tyvärr råkade jag tappa linsskyddet till kameran i skogen.
Dispens
För att jag inte skulle fara hem helt tomhänt så fick jag dispens att plocka med mig lite trattisar.

4 kommentarer:

  1. Ja det finns inte tråkigare än att det är uruselt med fågel när man har en valp/unghund att jaga in :-( vi funderar också på om det är värt att köpa en trädskällare efter Tarro... vi får se!
    Ja det kommer att vara mycket att göra med 3 valpar som ska köras in och det blir roligt att se hur det går med dem tillsammans. Blir de som Selene är det inga som helst problem för hon går ihop med alla.

    SvaraRadera
  2. Ge inte upp jag tror att ni har en kanon hund i coffy. Saga var inte så entusiastisk vid den åldern som han. Bökiga hundar brukar alltid bli dom bästa jakt hundarna det tar lite tid bara :-)

    SvaraRadera
  3. Jag tror att ni har en kanon i coffy. Bara kämpa på. Intresset verkar det inte va ng fel på. Saga var inte alls så intensiv som han i den åldern. Dom jobbiga hundarna blir ofta dom bästa jakt hundarna. Inte för att han verkar jobbig ;-) men saga är en ängel jämfört med honom :-) ni har nog en väldigt duktig jakt hund i den hunden...

    SvaraRadera
  4. Ingela: Joo man får nog verkligen ta sig en funderare i dessa dagar om det verkligen är värt att skaffa en trädskällare. Men vi tänker inte ge oss nu kämpar vi på med Coffy.
    Lena: Intensiv var verkligen ett bra ord för det är precis vad Coffy är. Jaktlust så det heter duga har han och han är definitivt ingen ängel :-) Kul att du tror på honom!

    SvaraRadera