torsdag 7 augusti 2014

Kennelhosta!

Väntar på husse
 Så här pigg var Coffy i onsdags när han satt på gårdsplanen och väntade på att husse skulle komma hem från jobbet.
Uteservering
 Sen ville han få maten serverad utomhus. Efter maten tog vi bilen och for iväg för att kolla in hjortronmyren. Coffy var pigg och alert som vanligt. Visade inga som helst sjukdomssymptom. Men som en blixt från klar himmel började han skaka på huvudet och bete sig märkligt. Då en humla surrade runt hans huvud tänkte vi att han kanske fått in den i munnen och blivit stucken för han började hosta, kraxa och till sist kräkas.
Veterinärbesök
 Vi upplevde att han blev sämre och sämre och körde hem i full panik. På gårdsplanen kräktes han ordentligt. Senare på kvällen pep han och ville ut och äta gräs helt hysteriskt. På natten sov vi nästan ingenting för Coffy hostade hela tiden och det kom upp som vitt skum. Ringde veterinären på förmiddagen och fick en tid innan jag skulle till sjukgymnasten.
Sjuk kille
Veterinären tyckte att alla symptom pekar på att han ska ha fått kennelhosta men vi kan inte förstå vad och från vem han kan ha fått det ifrån. Inga hundar han har träffat är sjuka. I natt var det samma visa igen. Vi har i princip inte sovit någonting. Det är fruktansvärt när ens bästa vän är sjuk. Känns ungefär som när Jakob var liten och fick kikhosta.
Det konstiga är att han hostar mindre och nästan ingenting när han är utomhus. Coffy har ingen feber idag heller och han äter med god aptit.
Tyvärr fick vi nu i all hast och i sista stund ställa in resan till Furudal (mina föräldrar) och utställningen i Orsa som vi skulle ha gjort i helgen. Jätte tråkigt. Vi hade verkligen sett fram emot den här trippen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar