fredag 4 september 2015

Fågelkontakt!

Fin skog
 Jag och Konrad hängde med upp till Eksjön efter lunch. Släppte först av Micke och Coffy, sen fortsatte vi upp till "prinsvägen".
Konrad på gång
 Och det blev så bra. Vi stötte 2 hönor (är osäker på om det var orre eller tjäder) nästan direkt. Följde efter dem och hade inte gått särskilt lång förrän Konrad som var långt före mig stötte en höna själv.

Hittade en sleke
 Nu blev han riktigt i gasen och förföljde en bra bit men han var helt tyst. Tyvärr såg vi inte vart hönan tog vägen. Istället hittade vi en sleke.

Luktar gott
 Där var det spännande. Fortsatte mot ett Contortaområde och medan Konrad hade ståndskall på Rödhake så stötte jag en skogsfågel till. Gick sen lite vilse för GPS:en fick frispel men lyckades till sist hamna rätt så vi kunde köra ner till platsen där vi lämnat av Micke och Coffy,

Hmm har matte något spännande
 Försökte fördriva tiden medan vi väntade.

Matlåda
 Hade tagit med mat till Konrad men plastbunken var roligare än innehållet. Idag var han riktigt busig, sprang långt ifrån mig och skällde både till höger och till vänster.


Lycka
 Så småningom kom äntligen Micke och Coffy och bägge var riktigt glada. Blev en fin tjäderhöna i backen trots Coffys hartokerier senaste tiden.
Dream Team
Men i eftermiddag blev allt rätt och Coffy hade gjort ett jätte fint jobb som gav fin utdelning.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar