onsdag 9 mars 2016

Hundmat!

Matskålarna
 Så här ser det ut efter nästan varje måltid. Coffys matskål är tom och renslickad och i Konrads ligger det massor av kulor kvar. Det här med hundar och mat är verkligen ett känsligt kapitel.
Försöker man vara lite rolig och skriver något om detta på Facebook. Vips får man en massa kommentarer från "förståsigpåare" som ska tala om hur man ska gå till väga.

Eukanuba
 När vi skaffade Svante, vår första norrbottenspets, hade vi nästan alltid maten ståendes framme jämtt. Han ville gå och småäta som en katt, helst äta på nätterna. På den tiden hade jag min katt Hasse, som också kunde ta sig en smakbit av hundmaten.
Sen skaffade vi Coffy som oftast har varit väldigt matglad, förutom när det finns löptikar eller löprävar i hans närhet. Just nu är han inne i en extrem hungrig period och vill äta hela tiden.

Den sparsmakade
När Coffy blev ensam fick han alltid sin frukost i hundgården på vardagarna. Det törs vi inte prova nu för då skulle Coffy äta upp all mat i bägge skålarna och Konrad skulle bara sitta och titta på.
Konrad har varit väldigt sparsmakade när det gäller mat ända sedan han flyttade in till oss. Han vill hellre äta andra saker än hundmat.
Att kasta ut matkulorna på golvet är inte att tänka på, inte äter han bättre för det. Han är också helt ointresserad av att jobba för maten, ska han göra något ska det bjudas på hundgården.
Nä Konrad kör 5-2-dieten och det är bara så, inte mycket att orda om.
Vi provade ett tag ett annat foder. det enda som hände var att bägge hundarna sket enorma lass så nu har vi återgått till Eukanuba och bajshögarna är mindre igen. Ju bättre mat - ju mindre skit.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar