tisdag 30 augusti 2016

Husvagn & Lavskrika!

Dimmigt
Helt perfekt med husvagn när man är på jaktresa istället för att ligga i tält. Så skönt att sitta inne i värme och vara torr. Det enda som är lite problem är att få vattnet att räcka till. Trots full vattentank och nästan 30 liter extra så tog det nästan slut. Går åt mycket till disk, matlagning och alla vattenflaskor.
Soligt ute då gick det jätte bra att få jaktkläder och kängor torra, regn då blev det lite knepigare.
Trött Coffy
Coffy och Konrad trivs jätte bra i husvagnen. Tror att det var bra att de fick vänja sig när vagnen stod hemma på gården. Efter ett par jaktsvängar om dagen är de ju också trötta och nöjda när kvällen kommer så då blir det lugnt och skönt.
Mysbelysning
 När mörkret faller ät det mysigt att tända upp med lite ljus. Blir verkligen becksvart ute nu. Hörde en uggla som hoade vid halv 3-tiden en natt när Konrad blev lite kissnödig och behövde gå ut.

Kikar
Mysigt att ligga på soffan bredvid husse.
Kompisarna
 Och så naturligtvis lite morgonmys i den "franska dubbelsängen" efter frukost.

Gäspar
 Coffy och Konrad är verkligen bästa vänner. Vi kan inte släppa hundarna för jakt och vara för nära varandra får då letar de upp varandra. Konrad sprang efter mig och Coffy vid ett tillfälle så Micke fick komma efter med bilen och hämta Konrad.

Solen går upp
Bra utsikt uppåt via takluckan. Solen börjar lysa på talltopparna och när killarna ska ut och morgonkissa så spelar orrarna nere på myren.
Örona bakåt
 Öronen bakåt, då lyssnas det ordentligt. 
Vi tyckte att vi hade ställt husvagnen på en bra och enslig plats men trots detta var det ett fasligt åkande på bilar trots att det var en vändplan en bit bortanför. Sura machokarlar som inte kunde stanna och morsa utan bara for förbi och såg riktigt griniga ut. Kan det har varit älgjägare månntro, begriper inte varför man inte kan veva ner ruta och säga Hej.

Lavskrika
Ville inte traska omkring med kameran på mina jaktturer. Räcker gott och väl att bära bössan och ha full fokus på vad som händer runtomkring. Blev därför jätte glad när det dök upp 3 st lavskrikor vid husvagnen när vi var där för en lunchpaus och lite vila.

Älskar verkligen lavskrikor trots att de är småpredatorer de också. Speciella fåglar som kan vara nyfikna och komma riktigt nära om man har tur.

Det var nästan så att den ena av dem satt kvar lite extra länge för att jag skulle få chansen att ta flera bilder så här kommer ett gäng.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar