tisdag 1 september 2015

Hagel, orre och hare!

Studera
 Igår eftermiddag drog ett åskväder in över byn. Jag blev lite orolig att Konrad skulle bli rädd. Han var mitt ute på gräsmattan när det kom en åskknall. Då hukade han sig liksom och verkade ängslig.

Hagelskur
 Men när det brakade loss och världens hagelskur dånade för fullt på hustaket då ville han sitta vid ytterdörren och kika ut. Jag var inte lika entusiastisk eftersom det blev så kallt. Temperaturen sjönk rejält.

Dagens vilt
 Sen dök husse och Coffy upp från jaktturen. Denna gång hade de något med sig. Micke hade äntligen fått skjuta säsongens första fågel för Coffy - en orrkyckling. Haren hade Coffy fixat själv och det hade varit ett jäkla liv. Haren hade skrikit ordentligt.

Vilddjuret
 Förvandlingen har börjat. När det gäller att utforska husses jaktryggsäck så får man inte komma när, i alla fall inte Coffy. Jäklar vad Konrad fräser ifrån.

Bevaka
 Några sekunder var det alldeles tyst i köket.

Fokuserade
 Sen började pojkarna tycka att det tog alldeles för lång tid. Konrad var den som tappade tålamodet först men Coffy som är störst ställde sig på bakbenen och försökte snappa åt sig orrbröstet.

Förvandlingen
 Micke tänkte sig inte för och gav Konrad ett orrvinge. Han blev helt galen. Sprang runt som en tok och vi fick inte komma i närheten av honom.

Little Devil
Till sist lyckades Micke överlista honom men då hade han redan svalt halva vingen som kom upp senare på kvällen när vi bortbjudna på middag.
Nu har fågelintresset vaknat ordentligt hos Skarnäbbens Konrad.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar